English
Program
Festiwalowy brunch w Ślepym Zaułku

26 lipca (niedziela) godz. 11.30

czas trwania: 3 godziny

Ślepy Zaułek (Św. Antoniego 2/4)

cena brunchu 35 zł/os. (cena obejmuje jedzenie oraz napoje)

Dobre kino i dobra kuchnia mogą iść ze sobą w parze i doskonale się uzupełniać. Podczas tegorocznej edycji festiwalu T-Mobile Nowe Horyzonty, przygotowaliśmy niezwykle smaczne propozycje – oprócz tych filmowych, również kulinarne. Zapraszamy na niedzielny brunch, który odbędzie się 26 lipca w restauracji Ślepy Zaułek, św. Antoniego 2/4 ( Pasaż Pokoyhof ) i potrwa trzy godziny: od 11.30 do 14.30. Proponujemy prosty, świeży i lekki bufet - pełen najlepszej jakości mięs, ryb, warzyw oraz własnoręcznie przygotowanego pieczywa i ciast. Ze względu na porę serwowane przez nas dania idealnie sprawdzą się jako przekąska pomiędzy seansami.

Potrawy przygotuje Justyna Słupska Kartaczowska - szefowa kuchni hotelu Monopol, która swoje doświadczenie zdobywała w renomowanych restauracjach w Polsce oraz we Francji (między innymi w restauracji La Palme d'Or wyróżnionej dwiema gwiazdkami w przewodniku Michelin). Pomagać jej będą: Aneta Gołdys, szefowa gastronomii w Kinie Nowe Horyzonty oraz Jakub Gutek, pasjonat kuchni i początkujący.

MENU

Sałatka z kolorowych pomidorów

Tabouleh z pomidorami, ogórkiem, bobem i natką pietruszki

Sałatka z rukoli z malinami i parmezanem, sos balsamiczny

Sałatka z buraków z czerwonym szczawiem

Szpinak, sos musztardowy, boczniaki, parmezan

Botwina, szpinak, sos agrestowy, czarne i czerwone porzeczki, pestki dyni, kozi ser

Sałatka z pęczaku z cukinią, bakłażanem i suszonymi pomidorami

Sałatka ze śledzi, z ziemniakami, ogórkami małosolnymi i koprem

Sałata Cezar z kurczakiem

Gazpacho

Chłodnik z ogórka z miętą, bazylią, z melonem i chilli

Quiche ze szpinakiem i łososiem

Quiche lottarine

Quiche z kozim serem

Ratatouille

Ravioli z bobem, ricottą i miętą

Tarta cytrynowa z jagodami

Tarta z truskawkami

Chłodnik z melona z anyżem

Chłodnik z czereśni

Brownie

Ciasto drożdżowe z cynamonem

Focaccia z rozmarynem

Chleb z ziarnami i czarnuszką

Bułki

Brioche/chałka

Dobry Materiał, woda, kawa, herbata

Bilety na brunch kupować można w bistro Ślepy Zaułek (Wrocław, św. Antoniego 2/4) lub dokonując przelewu na nr konta: 32 1240 6768 1111 0010 5903 6396 (WROCLOFT, św. Antoniego, 50-073). W przypadku przelewu prosimy informację na adres slepyzaulek@gmail.com. W odpowiedzi otrzymają Państwo załączony do e-maila bilet, który należy okazać przy wejściu na brunch.

© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty
festiwal@nowehoryzonty.pl
realizacja: Pracownia Pakamera
Regulamin serwisu ›